Tips

Je voeten brengen je overal heen daarom is de juiste voet verzorging heel erg belangrijk, daarom hieronder nog wat tips.

Het is belangrijk om elke 3 a 4 weken een nabehandeling te doen, zodat uw kunstnagels in een goede conditie blijven. Uw natuurlijke nagels groeien namelijk onder de tip gewoon mee. Bij nagelbijters is dit eerder.
Als u uw nagels te vaak stoot,of blijft haken, betekent dit dat ze te lang zijn, Vijl de nagels dan korter met een geadviseerde vijl, of maak een afspraak bij uw nagelstyliste. Gebruik nooit een nagelknipper om kunstnagels in te korten! Deze kunnen dan barsten en bovendien is het slecht voor het behoud van uw natuurlijke nagel. Vijlen is een veel betere methode.
Kunstnagels verwijderen? Ga niet zelf bijten, trekken of peuteren, want daarmee beschadigd u uw natuurlijke nagels. Er scheuren dan laagjes van het nagelbed en het opnieuw laten groeien wordt een lang en pijnlijk proces. Ook zonder kunstnagels is het belangrijk dat uw natuurlijke nagels er verzorgd uitzien. U kunt de kunstnagels bij uw nagelstyliste laten verwijderen.
Tweemaal daags aanbrengen van nagelriemolie is nodig om de nagelriemen te verzorgen en de kunstnagel flexibel te houden.
Gebruik nagellakremover zonder aceton. Door gebruik van aceton kan namelijk de kunstnagel beschadigen of zelfs loslaten. Bovendien droogt aceton de natuurlijke nagel uit.
Gebruik een base-coat voordat u nagellak opbrengt om verkleuring van de kunstnagel te voorkomen.
Chemische schoonmaakmiddelen kunnen uw kunstnagels beschadigen. Het is raadzaam om handschoenen te dragen bij tuinieren, schoonmaak werk en bij langdurige aanraking met water. En uiteraard bij klussen zoals schilderen e.d.
Als u kunstnagels regelmatig loslaten kan dit een bepaalde oorzaak hebben. Bijvoorbeeld door het gebruik van medicijnen of zwangerschap. Bespreek met uw nagelstyliste of hier een oplossing voor gevonden kan worden.
Om langer plezier te houden van kunstnagels is de juiste verzorging noodzakelijk. Raadpleeg bij twijfel altijd uw nagelstyliste voor een goed advies. Daarvoor ben ik opgeleid en help u graag.
Verzorg je voeten goed, was ze elke dag met handwarm water. Droog je voeten na het wassen goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Wacht met het aantrekken van sokken en schoenen totdat ze helemaal droog zijn. Wissel regelmatig van schoenen en trek dagelijks schone sokken aan.
In de loop van de dag neemt je voet bijna vijf procent in volume toe. Een verfrissend voetbadje 's avonds is dan geen overbodige luxe. Let op: bij wondjes geen voetenbad nemen. Je belemmert daarmee de genezing door het verweken van de huid rondom de wond. Mensen met diabetes wordt doorgaans afgeraden om een voetenbad te nemen.
Door je teennagels op de juiste manier af te knippen, voorkom je veel ellende. Bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel. Knip je nagels mooi recht af, niet te kort en nooit schuin in de hoeken.
Loop om blaren te voorkomen niet met blote voeten in je schoenen maar draag altijd goed passende sokken. Heb je last van zweetvoeten? Draag bij voorkeur katoenen of wollen sokken, goed ventilerende schoenen die niet knellen.
Controleer regelmatig je voethuid, zowel de boven kant van de voeten als de onderkant van de voeten.
Verzorg je voeten goed. Ga niet zelf aan je voeten peuteren. Laat de verzorging van teennagels, ingegroeide nagels, weghalen van overtollig eelt of likdoorns liever aan de pedicure over.